Sağlıklı Beslenme Önerileri

Her yaşta beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ileriki yaşlarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilir. Bunun için yeterli ve dengeli beslenme bilincinin oluşması şart. Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu başta obezite, kalp hastalıkları, diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon gibi hastalıkların oluşması artış gösteriyor. Sağlıklı beslenmek için çok özel koşullara gereksinim yoktur, besinlerin satın alınmasından itibaren, doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığını değiştirmenin birinci basamağını oluşturuyor.  Yeterli ve Dengeli (Sağlıklı Beslenme) Beslenme nedir?  Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır.  Sağlıklı Beslenme İçin Önemli İpuçları!  Her öğün taze sebze-meyve tüketin. En iyi mineral, vitamin, posa ve fonksiyonel bazı moleküllerin (flavanoid, lykopen gibi) kaynaklarıdır. Bedeni

Glikoz şurubu dedikleri...



Glikoz şurubunun zararları tartışıladursun, yediğimizin içtiğimizin tadını değiştirdiği kesin. Çocukken yediğiniz o bisküvi, çikolata şimdi niye yavan geliyor bir sebebi de şekerinin bile sahteleşmesi. Glikoz şurubu nedir ne değildir Google amca size yeterince yardımcı olur. Benim amacım ise en azından glikoz şurubu içermeyen yiyecek içecekleri listeleyerek bir referans kaynağı oluşturmak.

Hatırlatma: Buradaki bilgiler hiçbir şekilde sağlık konusunda bağlayıcı değildir. Şeker, yağ ve katkı maddeleri de aşırı tüketimde sağlık için zarar verici hale gelebilir.

Comments

  1. merhaba google amca sanki doğruyu söylemiyor. 1. glikoz şurubu nedir anlatayım pancardan yada mısırdan elde edilen polisakkaritin asit veya enzim varlığında monosakkarite yada disakkaritte hidrolizidir. yani sahte şeker değildir. bu hidroliz sonucu çıkan fruktozu kullanırsanız çok tatlı olur, glikozu kullanırsanız dediğiniz gibi yavan olur. olay sadece üreticinin hangi lezzeti vermek istemesiyle alakalı. son olarak ekleyim glikoz dediğiniz şey şekerin yapı taşıdır. glikoz+fruktoz=sakkaroz(sofra şekeri).

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pötibör - Torku

Sağlıklı Beslenme Önerileri

Yaza Girerken - Tadelle Dondurma