Sağlıklı Beslenme Önerileri

Her yaşta beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ileriki yaşlarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilir. Bunun için yeterli ve dengeli beslenme bilincinin oluşması şart. Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu başta obezite, kalp hastalıkları, diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon gibi hastalıkların oluşması artış gösteriyor. Sağlıklı beslenmek için çok özel koşullara gereksinim yoktur, besinlerin satın alınmasından itibaren, doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığını değiştirmenin birinci basamağını oluşturuyor.  Yeterli ve Dengeli (Sağlıklı Beslenme) Beslenme nedir?  Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır.  Sağlıklı Beslenme İçin Önemli İpuçları!  Her öğün taze sebze-meyve tüketin. En iyi mineral, vitamin, posa ve fonksiyonel bazı moleküllerin (flavanoid, lykopen gibi) kaynaklarıdır. Bedeni

Sağlıklı yeme içmede nirvana: İşlenmemiş Gıdalar


Glikoz şurubundan uzak durmaya kesin karar vermemde BBC'deki işlenmemiş gıdalarla ilgili bir yazı vesile oldu. Yazının sahibi 1 hafta boyunca işlenmiş gıdalardan uzak kalarak tuz ve doymuş yağ alımını bir önceki haftaya göre yarıya indirmişti bile. 

Yıllar geçtikçe insanların ortalama ömrü uzasa da kendi ürettiklerimizle yarattığımız rahatsızlıklar da artmaya devam ediyor. Lezzeti artırmak için, reseptörleri kandırmak için yapılan katkılar vücudun dengesini bozuyor. Kanserin sebeplerine bakıldığında tütünden sonra gelen faktörler yeme-içmeyle ilgili. Halbuki doğanın mesajı basit: sağlıklı besinler hazır, yeter ki müdahele etmeyin.




Sağlıklı yeme üzerine bilgileri içeren bir yazı: Healthy eating: Is this the ultimate healthy meal?

Comments

Popular posts from this blog

Pötibör - Torku

Sağlıklı Beslenme Önerileri

Alternatif gofret - Aytaç Bizbize