Sağlıklı Beslenme Önerileri

Her yaşta beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ileriki yaşlarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilir. Bunun için yeterli ve dengeli beslenme bilincinin oluşması şart. Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu başta obezite, kalp hastalıkları, diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon gibi hastalıkların oluşması artış gösteriyor. Sağlıklı beslenmek için çok özel koşullara gereksinim yoktur, besinlerin satın alınmasından itibaren, doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığını değiştirmenin birinci basamağını oluşturuyor.  Yeterli ve Dengeli (Sağlıklı Beslenme) Beslenme nedir?  Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır.  Sağlıklı Beslenme İçin Önemli İpuçları!  Her öğün taze sebze-meyve tüketin. En iyi mineral, vitamin, posa ve fonksiyonel bazı moleküllerin (flavanoid, lykopen gibi) kaynaklarıdır. Bedeni

Tatlı krizine sağlıklı çare - Tahin Pekmez


Çocukken "en tatlı sabahlar Çokokrem'le başlar" sloganıyla zihnimize kazınan, Sarelle musluklarıyla gözümüzü boyayan sonra da Nutella'yla bir zevk objesine dönüşen kakaolu fındık kremasının içeriğine bakarsanız ilk sırada şeker, sonra yağ olduğunu göreceksiniz. İsminde geçen fındık %10-15 oranında 3. sırada, kakao ise %7-10 oranıyla 4. sırada geliyor. Bunlara eklenen katkı maddeleri de çabası.

Oysa ki annelerimizin öğüdü boşa değil, tahin pekmez gerçekten hem doğal hem sağlıklı. Ayrı ayrı alıp yapmaya üşeniyorsanız artık hazır karışımları da bulunuyor. Hem sizi, hem de çocukları cezbedecek paketlerde. İçindekilere baktığınızda ise içerik gayet net: %60'ı tamamı üzümden yapılan pekmez, %40'ı tamamı susamdan yapılan tahin. Tatlı krizinizi nispeten sağlıklı bir şekilde geçirmek için bir şans verin derim.



P.S: Koska'dan pekmez sevmeyenlere alternatif tahin-bal ikilisiyle geldi. Bu ürün de katkısız, sadece bal ve tahin içeriyor.



Comments

Popular posts from this blog

Pötibör - Torku

Sağlıklı Beslenme Önerileri

Yaza Girerken - Tadelle Dondurma